MALOKARPATSKA KAPELA - MALOKARPATSKY ROK / VIANOCE (OPUS 100) (2CD)

malokarpatska malokarpatska
Nie je na sklade
10,99 €
Dostupnosť: do 10 až 30 dní

skladby špeciálne skomponované pre album Vianoce s Malokarpatskou kapelou. Skomponoval ich jej umelecký vedúci Adam Hudec, ktorý sa postaral aj o hudobné úpravy a inštrumentácie všetkých skladieb.

Obidva albumy vychádzajú na CD po prvýkrát.
Kategórie: Folklór, Vianočné, Domáce

EAN kód: 8584019011223

Popis

Edícia OPUS 100 - Sto základných albumov a interpretov

Malokarpatský rok
--------------------
Malokarpatský rok je pozoruhodný album v bohatej diskografii Malokarpatskej kapely. Svojím spôsobom je dychovkovou verziiou folklórneho Roku na dedine, ktorý vyšiel v edícii Opus 100 ako titul číslo 3. Je to vlastne hudobno-slovné pásmo, v ktorom sú tematické zmesi (dnešnou terminológiou povedané megamixy) piesní z príslušného kalendárneho mesiaca poprekladané veršovaným rozprávaním obľúbenej herečky Evy Večerovej o jednotlivých mesiacoch a príslušných znakoch zverokruhu. Album Malokarpatský rok mal svoj predobraz v úspešnom televíznom cykle relácií s Malokarpatskou kapelou (Takú nám hudba zahraj), konkrétne v špeciálnom programe, ktorý mal svoju premiéru 12.5.1986 a ktorého audio verzia sa dostala aj na tento album.


Vianoce
--------------------
Vianoce sú najkrajšími a najemotívnejšími sviatkami roka a tak prirodzene už po stáročia inšpirujú skladateľov, hudobníkov a spevákov bez rozdielu veku a žánru. Pochopiteľne, že ani v repertoári Malokarpatskej kapely, špičkového telesa vo svojom žánri, nemôže chýbať vianočný repertoár. Na hudobný nosič (LP a MC) sa dostal až v roku 1991, pričom významnú časť tvoria skladby špeciálne skomponované pre album Vianoce s Malokarpatskou kapelou. Skomponoval ich jej umelecký vedúci Adam Hudec, ktorý sa postaral aj o hudobné úpravy a inštrumentácie všetkých skladieb.

Obidva albumy vychádzajú na CD po prvýkrát.

Ak chcete položiť otázku k produktu musíte byť prihlásení.
Prihlásiť sa môžete tu.
 

Všetky tituly interpréta