Franz/ Kodet/ Havelka - Zlatovláska/ Goldilocks (Balet Národního divadla v Praze)

zlatovlaskaP zlatovlaskaP
zlatovlaskaZ zlatovlaskaZ
Nie je na sklade
13,95 €
Dostupnosť: do 5 až 10 dní

Zvukové normy: 2.0

Rok výroby: 2009

Dĺžka: 148 min

Distribútor: OPUS a.s.

Kategórie: klasika, domáca tvorba

EAN kód: 99925701895

Hudba: Vladimir Franz
Libreto: Ondrej Havelka, Jan Kodet
Choreografie: Jan Kodet
Rezie: Ondrej Havelka
Scena: Martin Cerny
Kostymy: Alexandra Gruskova
Texty pisni: Rostislav Krivanek
Asistenti choreografie: Veronika Iblova, Nelly Danko

Hraje Komorni orchestr Berg; Dirigent Peter Vrabel; Tanci soliste a sbor baletu Narodniho divadla; Zpiva Martin Zbrozek

Neobycejne zdarile predstaveni baletu Narodniho divadla v Praze, jez vstoupi do historie nekolika zanru, je setkanim avantgardnich umelcu (hudebniho skladatele, orchestru, choreografa a rezisera), kteri vytvorili baletni pohadku pro deti uchvatnymi vyrazovymi prostredky. Klasicky a vseobecne znamy pribeh Zlatovlasky od K. J. Erbena, rozcleneny do dvou jednani, prologu a epilogu, zhudebnil Vladimir Franz jemne a s citem pro usi detskeho publika.

Autor se nepodbizi jednoduchymi hudebnimi motivy, ale presto vede posluchace a divaka srozumitelne nastrahami bohateho deje. Choreograf Jan Kodet a reziser Ondrej Havelka pak vyuzivaji vsech moznych necekanych, ohromujicich a poetickych obraznych metafor. Jsou jimi napriklad perly v podobe obrovskych micu, jez sbiraji mravenci po celem hledisti, za nadsene spoluprace malych divaku.

Tanecni vystupy pak nejsou samoucelne, ale naprosto nedilnou a nutnou soucasti, zakomponovanou ustrojne do deje. Vypravec pribehu, Martin Zbrozek, vysvetluje deni a posouva je jednoduchymi pisnemi, srozumitelnymi i tem nejmensim divakum, presto vsak napadite poetickymi a hravymi. DVD obsahuje krome zaznamu celeho predstaveni take bonus s televiznim filmem o pripravach baletni pohadky Zlatovlaska. Vypravny booklet doplnuje mimoradny projekt pohadkovou radou fotografii Diany Zehetner a zajimavych informaci.

Ak chcete položiť otázku k produktu musíte byť prihlásení.
Prihlásiť sa môžete tu.
 
Dĺžka: 148
Zvukové normy: 2.0