3x Juraj Jakubisko 3DVD (slim)

Kristove roky / Vtáčkovia, siroty a blázni / sedím na konári a je mi dobre

3xJakubiskoP 3xJakubiskoP
3xJakubiskoZ 3xJakubiskoZ
Na sklade
8,95 €
Dostupnosť: posledné kusy

Réžia: Juraj Jakubisko   

Zvukové normy: 2.0

Dĺžka: 292 min

Dátum výroby: 2012

Jazykové verzie: slovenská

Titulky: slovenské, anglické

Kategórie: dráma, čs. tvorba

EAN kód: 8588003785121

Kristove roky (1967).
Tragikomická výpoveď o potrebe konečného rozhodnutia človeka na životnej križovatke. Maliar Juraj, Slovák žijúci v Prahe, si po tridsiatke so skrývanou bezradnosťou uvedomuje bezcieľnosť svojho doterajšieho života bez záväzkov a povinností. Postupne si vo vzťahu k blízkym ľuďom uvedomuje svoje životné postavenie, aby nakoniec dospel k pokusu začať žiť svoj život nanovo a lepšie.

Vtáčkovia, siroty a blázni (1969).
Mozaikovité, hravé podobenstvo odohrávajúce sa v presne neurčenom časopriestore, v bláznivom svete bez ideálov, vo svete násilia, cynizmu a beznádeje. Jeho hlavní predstavitelia, traja opustení blázni v šialenom a škaredom svete prežívajú len vďaka svojmu bláznovstvu, vďaka princípu hry a filozofie radosti. Spoločne žijú, hrajú sa, milujú i nenávidia.

Sedím na konári a je mi dobre (1989).
Príbeh dvoch charakterovo rozdielnych priateľov - komedianta Pepeho a frontového vojaka Prengela - sa odohráva tesne po konci druhej svetovej vojny. Spoločne nájdené zlato ich postupne premení v nerozlučnú dvojicu. Do ich osudu vstupuje židovské dievča Ester, ktoré sa vracia z koncentračného tábora. Náhoda tak spojí troch ľudí bez domova, z ktorých každý sa snaží sebe vlastným spôsobom naplniť svoju predstavu o šťastí.
Ak chcete položiť otázku k produktu musíte byť prihlásení.
Prihlásiť sa môžete tu.
 
Réžia: Juraj Jakubisko
Dĺžka: 292
Štúdio: SFÚ
Zvukové normy: 2.0
Dátum výroby: 2012