Muž, ktorý luže / Eden a potom... 2DVD

L'Homme qui ment / The Man Who Lies + L'Éden et apres / Eden and After

muz-edenP muz-edenP
muz-edenZ muz-edenZ
Nie je na sklade
7,95 €
Dostupnosť: do 10 až 30 dní

Réžia: Alain Robbe-Grillet   

Zvukové normy: 2.0 mono

Dĺžka: 187 min

Dátum výroby: 2013

Distribútor: repromix

Jazykové verzie: slovenská

Titulky: slovenské, anglické, francúzske

Kategórie: dráma, čs. tvorba

EAN kód: 8588003785138

Francúzsky spisovateľ, filmový režisér a scenárista Alain Robbe-Grillet bol a dodnes zostáva výnimočnou postavou európskeho a svetového moderného umenia. Dvojica diel, ktoré na prelome 60. a 70. rokov na Slovensku krátko po sebe vytvoril, preto patrí jednoznačne k tomu najhodnotnejšiemu v celej histórii slovenskej kinematografie.


Muž, ktorý luže (1968)

Rozprávanie založené na neustálej konfrontácii pravdy a klamu, skutočnosti a predstierania, slova a obrazu. Jeho hrdinom je neznámy cudzinec, ktorý zavíta do istého malého slovenského mesta. Svojimi podmanivými, aj keď často len ťažko uveriteľnými historkami o hrdinovi miestneho odboja obyvateľov mesta stále viac mystifikuje a postupne si tak získava priazeň i lásku hneď niekoľkých žien. Jean-Louis Trintignant získal Cenu za najlepší mužský herecký výkon na MFF Berlín 1968.


Eden a potom... (1970)

V kaviarni zvanej Eden sa schádza skupinka znudených, apatických študentov. Jedného večera však do baru zavíta neznámy cudzinec a zláka ich k neobvyklej hre. Odvedie ich do ďalekej exotickej krajiny, no ešte predtým im podá akúsi psychotropnú látku, v dôsledku čoho sa u nich začnú stierať hranice medzi predstavami a skutočnosťou. Sexuálne násilie a krvavé výjavy, ktorých sa stanú svedkami i účastníkmi, teda môžu byť súčasťou reality, no rovnako i výplodom omámenej a fantazírujúcej mysle.
Ak chcete položiť otázku k produktu musíte byť prihlásení.
Prihlásiť sa môžete tu.
 
Dĺžka: 187
Zvukové normy: 2.0 mono
Dátum výroby: 2013