Best of Viktor Kubal 3BR BLU-RAY

kubalP kubalP
kubalZ kubalZ
Nie je na sklade
37,75 € 45,99 € (Zľava: 18%)
Dostupnosť: do 5 až 10 dní

Réžia: Viktor Kubal   

Zvukové normy: 2.0 mono

Dĺžka: 275 min

Dátum výroby: 2017

Kategórie: animované

EAN kód: 8588003785541

Kolekcia obsahuje:

Disk: 1 - Zbojník Jurko
Prvý slovenský celovečerný animovaný film. Priekopník slovenskej animácie Viktor Kubal si zvolil za námet dobrodružstvá zbojníka Juraja Jánošíka, hrdinu, ktorý nenávidí krivdu a bojuje proti sociálnemu útlaku. Film nesie typický Kubalov rukopis: ide o jednoduché kresby bez väčšieho množstva detailov, s čiernou kontúrou, nechýba humor, gagy a dokonca ani jemná satira. Príbeh rozpráva nielen o minulosti, ale alegoricky aj o súčasnosti, čo robí film príťažlivým a dodáva mu dušu, takže má divákom čo povedať aj štyri desaťročia po svojom vzniku. Film získal v roku 1977 Cenu Jiřího Trnku v súťaži animovaných filmov na 17. Filmovom festivale pre deti v Gottwaldove (Zlíne) a Osobitnú cenu festivalového výboru na 15. Festivale československého filmu v Bratislave. Úspechy slávil aj v medzinárodnom meradle (Lyon 1981, Bourg-en-Bresse 1982 a iné).

Disk: 2 - Krvavá pani
Animovaný film o zločine a láske, inšpirovaný historickou legendou o krutej Čachtickej panej. Čachtická pani Alžbeta Bátoriová je obľúbená a spravodlivá panovníčka až do momentu, keď príde o srdce. Vtedy sa zmení na krutú a chladnú. Na motívy známej povesti o čachtickej hradnej panej a jej strašných zvykoch vytvoril Viktor Kubal jedno z najdôležitejších diel slovenského animovaného filmu. Na pozadí romantického ľúbostného príbehu s prvkami komiky a tragiky je zachytený večný boj dobra so zlom. Dobre odpozorované prvky hororu spojené s prirodzeným Kubalovým vzťahom k paródii vytvorili z Krvavej panej svojráznu syntézu oboch žánrov. To všetko je zabalené v nápaditej minimalistickej animácii, ktorá robí z celého filmu nezabudnuteľný zážitok.

Disk: 3 - Výber animovaných filmov Viktora Kubala
Prierez režisérovou tvorbou od filmárskych začiatkov cez ukážky zo seriálov pre deti až po sociálno-kritické diela zo 70. a 80. rokov.

Ak chcete položiť otázku k produktu musíte byť prihlásení.
Prihlásiť sa môžete tu.
 
Réžia: Viktor Kubal
Dĺžka: 275
Dátum výroby: 2017
Zvukové normy: 2.0 mono