KOLLAR DAVID - FILM SOUNDTRACKS AND IDEAS

kollar kollar
Nie je na sklade
10,99 € 16,99 € (Zľava: 35%)
Dostupnosť: do 10 až 30 dní

Rok výroby: 2010

Kategórie: Pop - Rock, Soundtrack, Domáce

EAN kód: 8588002496608

Nový album gitaristu a skladateľa Davida Kollara pod názvom Film Soundtracks and Ideas prináša hudbu ku krátkometrážnym filmom mladých režisérov Michaila Vernera a Erika Bošnáka.

Osobitý poetický hudobný jazyk a krehká štruktúra jemných melodických motívov sa vinú celým albumom ako jednotiaca línia. Okrem čisto akustickej hudby album obsahuje aj pestré zvukomalebné elementy ako recitáciu textu v ruštine, rôzne ruchy, industriálne prvky a občas aj drsné rockové riffy.

Lyrická atmosféra, introvertné hľadanie a farebné plochy však prevládajú.

Na albume sa okrem Davida Kollara predstavil ako inštrumentalista a autor dvoch skladieb aj akordeonista Peter Katina. Filmy i hudba k nim sú výpoveďou jednej generácie umelcov, ktorí zdieľajú podobné videnie sveta a podobné názory na úlohu umenia. Umelecké zoskupenie KOVEBO Group, ktorého členov tvoria Verner, Bošnák a Kollar, svojou tvorbou naznačuje, že umenie nemá mať iba zábavný a relaxačný charakter, nemá ponúkať prvoplánové emócie, ako nám to podsúvajú médiá spotrebnej popkultúry, ale naopak, má v nás vyvolávať znepokojivé otázky o vlastnom živote, naznačovať možné východiská vlastnej existencie a viesť k istej forme katarzie, ak je toho ešte súčasný človek schopný.

Filmy Vernera a Bošnáka spolu s Kollarovou hudbou tak zanechávajú otlačky na cestách, po ktorých už dávno nikto nešiel, lebo sú blatisté, sivé a neschodné, ale zanechávajú v duši oslobodzujúci smútok a krásne prchavé pocity. Kvôli tomu sa oplatí započúvať sa a nechať sa kolísať náladami vyžarujúcimi z tejto nahrávky.

Ak chcete položiť otázku k produktu musíte byť prihlásení.
Prihlásiť sa môžete tu.
 

Všetky tituly interpréta