Sloboda pod nákladom /Pavol Barabáš kolekcia/

sloboda-pod-nakladomP sloboda-pod-nakladomP
Nie je na sklade
9,95 €
Dostupnosť: do 5 až 10 dní

Réžia: Pavol Barabáš   

Rok výroby: 2016

Dĺžka: 61 min

Dátum výroby: 2016

Distribútor: K2 Studio s.r.o.

Kategórie: dokumentárne, čs. tvorba

EAN kód: 8588002542787

S krošňou na chrbte sa brodia v snehu, odolávajú búrke i víchrici. Zásobujú vysokohorské chaty za každého počasia. Odhaľme poznanie najstaršej generácie tatranských nosičov. Možno sa dozvieme niečo viac aj o vlastnom náklade a možno pochopíme, prečo v Tatrách ostali nosiči poslednými mohykánmi na európskom kontinente.

"Najväčšiu úlohu pri nosení zohráva sloboda. Robím to kvôli horám. Nielen kvôli ich kráse, ale hlavne kvôli tomu, že sa v nich cítim slobodný. Môžem tu žiť naplno a robiť to, čo chcem. Sloboda sa nedá nahradiť ničím. Ničím!" - Viktor Beránek, nosič a chatár z Chaty pod Rysmi

Na 12. ročníku festivalu Spotkania s Filmem Górskim porota zdôvodnila udelenie Grand Prix: Tento vznešený film je o slobode, vášni a sile charakteru. Prostredníctvom výnimočných postáv filmu nám režisér ponúka intímny pohľad do ich sveta. Pokojný štýl dokumentu Sloboda pod nákladom pôsobí blahodárne v kontraste s našim hlučným, agresívnym svetom. Režisér využíva hudbu ako silný, prirodzený a efektívny prostriedok, ktorý umocňuje hlboký dojem. Veľkoleposť tohto citlivého filmu je badateľný vo výroku jedného z mužov: "Tatry sú jedným z najkrajších pohorí sveta." A práve z týchto hôr čerpajú nosiči energiu na svoju neuveriteľne ťažkú prácu, ktorú robia s radosťou a pokojom.
Ak chcete položiť otázku k produktu musíte byť prihlásení.
Prihlásiť sa môžete tu.
 
Réžia: Pavol Barabáš
Dĺžka: 61
Dátum výroby: 2016