Vábenie výšok /Pavol Barabáš kolekcia/ 2DVD

barabasP barabasP
barabasZ barabasZ
Nie je na sklade
11,95 €
Dostupnosť: do 5 až 10 dní

Réžia: Pavol Barabáš   

Zvukové normy: 2.0

Rok výroby: 2017

Dĺžka: 108 min

Dátum výroby: 2017

Distribútor: K2 Studio s.r.o.

Jazykové verzie: slovenská

Kategórie: dokumentárne, čs. tvorba

EAN kód: 8588002542794

Slovenské himalájske horolezectvo zaznamenalo ku koncu minulého storočia svetové výkony, ale i pády. Pozrime sa na jeho vývoj v dokumentárnom filme Vábenie výšok cez pohľad jednej horolezeckej generácie, ktorá nás prevedie od začiatkov horskej služby v Tatrách, cez prvé expedície až po odvážne myšlienky smerujúce na najvyššiu horu sveta. Na pozadí nich stál jeden nenápadný človek.

Vábenie výšok 1. diel: IVAN GÁLFY 54 min.
Zanechal výraznú stopu. V tatranskej žule, vo svetových veľhorách, v srdciach a pamätiach ľudí. Ivan Gálfy stál pri zrode Horskej služby, ktorej úroveň neskôr ako náčelník pozdvihol na európsku. Stal sa priekopníkom slovenského expedičného horolezectva, výprava z roku 1971 na Nanga Parbat bola prvou úspešnou výpravou na osemtisícovku nielen z Československa, ale i z východného bloku. Po nej viedol expedície na šesť ďalších. Aj vďaka nemu sme patrili medzi svetovú himalájsku elitu.

Vábenie v?ýšok 2. diel: KRUTÝ EVEREST 54 min.
Víťazstvá a prehry oddeľuje tenká čiara. Slovenské horolezectvo v 80. rokoch prežívalo v Himalájach hviezdne hodiny. V roku 1984 vyliezli Čechoslováci južnú panenskú stenu Lhotse, ktorú Reinhold Messner po neúspešnom pokuse označil za projekt ďalšieho tisícročia. Po svetovom uznaní naši horolezci hľadali ešte odvážnejší cieľ...
Dokumentárny film Krutý Everest je svedectvom o nenaplnených snoch preliezť najťažšiu stenu na najvyššiu horu sveta. V troch náročných expedíciách sa odohrali prelomové udalosti, ktoré vyvrcholili v najtragickejšie okamihy slovenského horolezectva. S odstupom času sa pokúsime zhodnotiť snaženie Slovákov v masíve Mount Everestu a zrekonštruovať ich príbeh.
Ak chcete položiť otázku k produktu musíte byť prihlásení.
Prihlásiť sa môžete tu.
 
Réžia: Pavol Barabáš
Dĺžka: 108
Zvukové normy: 2.0
Dátum výroby: 2017